Rólunk

Cégünk 1995-ben alakult, közigazgatási múlttal, gyakorlattal rendelkező szakemberek közreműködésével. A következő évben egy szervezeti átalakulást követően vettük fel a Pénzügyi Tájékoztató Iroda Kft. nevet.

Irodánk speciálisan az önkormányzatok és költségvetési szerveik számára kíván segítséget nyújtani hiánypótló jellegű termékeivel és szolgáltatásaival. Tevékenységével igazodik a költségvetési szervek által ellátandó feladatokhoz, külön ügyelve arra, hogy a termékek és szolgáltatások tartalmukban a hatályos jogszabályoknak, aktualitásukban az előírt határidőknek megfeleljenek.

Eleinte Számviteli rendek készítésével és a költségvetési szervek belső ellenőrzésével foglalkoztunk.

Irodánk a közigazgatás szinte valamennyi területéhez kapcsolódóan kínál szakkönyveket - saját nyomdánknak köszönhetően a kereskedelemben megszokott árakhoz képest jóval kedvezőbb áron.

Cégünk egyedüliként a piacon a költségvetési szervek tevékenységét teljesen felölelő, folyamatosan aktualizált rendszerben forgalmaz nyomtatványokat és analitikus nyilvántartásokat.

Mivel a költségvetési szerveket mindig nehéz feladat elé állította a beszámolóhoz kapcsolódó mérleg szakszerű, jogszabályoknak megfelelő, a vagyont pontosan és teljes körűen bemutató összeállítása, ezért kerültek kidolgozásra a mérleg alátámasztására szolgáló leltárak és leltárt helyettesítő nyomtatvány-garnitúrák. Ezek használatával a mérleg könnyen, csekély munka-ráfordítással összeállítható.

A rendszeresen visszatérő, nagy volumenű feladatokhoz (tervezés, beszámolás, koncepció készítés) kapcsolódva készültek cégünk saját fejlesztésű szoftverei, melyek jelentősen megkönnyítik mind a pénzügyi, mind és jegyző munkát. A programokkal az addig megszokott időráfordítás töredéke alatt elkészülnek a számszaki táblázatok, valamint a testületi anyagok.

Ezen túlmenően egyes nyilvántartási feladatokhoz is kínálunk programokat így pl.: a  a házipénztári feladatok ellátására, az üzletek, szálláshelyek nyilvántartására.

Cégünk az említetteken túl, folyamatosan foglalkozott és foglalkozik különféle, a jegyzői tevékenységet segítő nyilvántartások (pl.: szociális és egyébigazgatási területek), rendelet-minták, valamint egy-egy konkrét feladat ellátását célzó útmutatók, kiadványok, minták elkészítésével.

Célunk továbbra is az, hogy az önkormányzati hivatalok, illetve más önkormányzati költségvetési szervek napi, aktuális feladatai ellátásához, az általuk megfogalmazott igények szerint időben, rugalmasan segítséget nyújtsunk.